19
Vi, Apr
20 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Astăzi, sufletul meu jelește ca și cum ar fi murit cineva din familia mea. Rar mi-a fost dat ca, în exercitarea profesiei mele de ziarist local, să leg o prieteni atât de strânsă și sinceră cum am trăit-o pe cea cu Ioan Maier Jr., pe care apropiații săi îl știu cioan maier ionel ignata Țucu Maier.

Nu-mi vine să cred și sper să mă trezesc din acest coșmar în care se face că Țucu a suferit un stop cardiorespirator, iar trei zile mai târziu a plecat să se alăture generoșilor săi părinți și surorii sale, plecată din această lume mult prea devreme și pe ai cărei fiice Țucu le-a ocrotit toată viața sa.

Drama familiei Maier este cunoscută turdenilor, am scris nenumărate articole în care am prezentat necazurile pe care Ioan și Elena Maier, părinții lui Țucu, au fost nevoiți să le depășească timp de zeci de ani. Iată aici doar câteva dintre acestea, pentru cei la care nu a ajuns  povestea soartei nedrept a acestei familii, care nu a lăsat niciodată garda jos, în lupta cu dificultățile vieții:

Un strigăt de disperare pe care nimeni nu-l aude: Familiile cu handicapați neuropsihic și bolnavi mintali trăiesc o dramă în fiecare zi

Drama familiei Maier din Turda continuă: Ocrotire și după moarte!

Consiliul local Turda a acceptat donația făcută de Asociația Umanitară „Evlavie”, pentru edificarea unei locuințe maxim protejate

Un ultim omagiu: Bunicul-martir, Ioan Maier, a trecut la cele veșnice

Scriu în lacrimi aceste rânduri, pentru că sunt unul din privilegiații acceptați de această năpăstuită familiei în sânul său, mai ales de către Țucu și luptătorul său tată, două exemple vii ale dragostei și compasiunii umane. Două suflete pe cât de tenace și luptătoare, pe atât de generoase și sensibile. Toți cei care i-au cunoscut sunt de acord cu mine, sunt sigur!

Acum, cele două fete pe care cei trei, Ioan, Elena și Țucu Maier le-au ocrotit toată viața lor, vor rămâne în îngrijirea asistenților sociali, rămânând ca bunicii și unchiul lor să le ocrotească de Sus, dintre stele.

Acum, când acest om generos și plin de viață, atent la necazurile și lipsurile celor din jur, nu mai este, el lasă un gol imens în inimile și sufletele familiei sale, soției, fiicei și fiului său, nepoatelor sale și prietenilor săi apropiați, în frunte cu Ariana! Pustiul lăsat în urma sa nu poate fi descris în cuvinte, este un vid pe care numai marile spirite le pot lăsa în urma lor...

Rămas bun, prieten drag! O să îmi lipsești în fiecare zi!

.............

Sincere condoleanțe familiei!

.............

Familia Maier: „Cu profundă durere in suflet, anunțăm astăzi, 31 august 2021, încetarea din viață a iubitului nostru soț și tată, MAIER IOAN-ȚUCU. Înmormântarea va avea loc, vineri 03 septembrie 2021, ora 13.00, la Capela Nouă a cimitirului Mănăștur”.

 Dumnezeu să aibă în pază sufletul său!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh