20
Sam, Apr
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

„Printre noi trăiesc eroi necunoscuți care, prin faptele lor, se situează, adeseori, pe același palier cu martirii”, scriam în urmă cu vreo jumătate de an, când îi uram toate cele bune domnului Ioan Maier, la maier ioanîmplinirea vârstei de 90 de ani.

Astăzi suntem nevoiți, cu sufletul plin de tristețe, să consemnăm decesul lui Ioan Maier, după câteva luni de suferință, în data de 2 septembrie 2019.

Este vorba de omul care și-a sacrificat ultimele trei decenii de viață, alături de soția sa (trecută la cele veșnice în urmă cu doi ani), pentru creșterea și ocrotirea nepoatelor lor materne. Orfane de ambii părinți, nepoatelor Valentina și Nicoleta li s-a administrat, la vârste de doar 2-3 ani un trivaccin care a declanșat o decădere totală a dezvoltării lor mentale, chiar dacă fizic eu evoluat normal. Cele două au rămas în grija celor doi bunici, tocmai când aceștia ar fi trebuit să se odihnească, după o viață de muncă.

Acest bunic adevărat și-a făcut datoria până la capăt, îngrijindu-le pe nepoatele sale și veghind să nu le lipsească nimic. Ba mai mult, soții Maier au mers mai departe pentru a se asigura că nepoatele lor vor fi îngrijite: au donat municipalității agoniseala de o viață, terenul și casa, pentru ca ele să fie la adăpost în locuința protejată ce va fi construită în acest an de Primăria Municipiului Turda, în parteneriat cu Asociația Umanitară Evlavie, printr-un proiect inițiat de primarul Cristian Matei.

Cu ochii umeziți de lacrimi sincere, ne luăm rămas bune de la acest bunic-martir, care și-a sacrificat, alături de soția sa, Elena Maier, o bună parte din viață, cea mai grea, la anii bătrâneții, pentru a suplini lipsa părinților celor două fete, decedați în mod tragic în anul 1991, când Valentina și Nicoleta erau foarte mici.

Dumnezeu să aibă în pază sufletul celor doi!

------------------------------

Cei interesați să știe mai multe despre drama familiei Maier, pot citi sau, reciti, articolele de mai jos, scrise de noi de-a lungul ultimilor ani: 

Un strigăt de disperare pe care nimeni nu-l aude: Familiile cu handicapați neuropsihic și bolnavi mintali trăiesc o dramă în fiecare zi

Consiliul Local Turda a semnat un contract de colaborare cu Asociația Umanitară ”Evlavie”

„Din cauza abuzului lui Ștefănie, dăm casa, terenul și agoniseala de-o viață”

Drama familiei Maier din Turda continuă: Ocrotire și după moarte!

Asociația Umanitară „Evlavie” despre înființarea unei locuințe maxim protejată la Turda

Consiliul local Turda a acceptat donația făcută de Asociația Umanitară „Evlavie”, pentru edificarea unei locuințe maxim protejate

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh