24
Mie, Apr
10 New Articles

Pamflet
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Celor de la USR Turda și T9, le fuge pământul de sub picioare. Cum este tot mai clar că sunt în cădere liberă în ochii electoratului, dar chiar și în interiorul partidului lor, se dedau la minciuni ieftine, încercând să inducă în eroare pe turdenii de bun simț. Desigur că activitățile lor sunt concertate, sunt coordonate, asta se vede cu ochiul liber, doar că cei care „sunt la butoane” nu sunt prea pricepuți.

Într-o postare jenantă, prin care jignește inteligența propriului electorat, mincinoșii de la T9 alătură o fotografie a primarului Cristian Matei, care se strâmbă, orbit de lumina soarelui, și una a celui care are doar un singur scop în viață, să îi ia scaunul actualului edil. De ce să pui o poză nereușită iar ție una la birou, studiată, când ești mult mai tănăr decât adversarul tău? E jenant! Apoi mint despre un presupus sondaj de opinie care l-ar da, chipurile,  pe Matei în scădere iar pe cel învins de Matei și în 2016, normal, în urcare. Cred că zilnic îl caută turdenii pe Andrei Suciu la locuința sa din Cluj (că doar n-o fi fraier să stea în Turda în timp ce toate atracțiile sunt în capitala de județ) și îl roagă să candideze, să îi salveze din mâinile acestui t9 misto„samavolnic” primar, care le-a promis asfaltări iar apoi și-a ținut cuvântul asfaltând stradă după stradă, le-a scos din oraș firma care făcea bani pe spatele turdenilor transportându-i în condiții de rahat, îl imploră cu lacrimi în ochi să candideze, să nu mai continue Matei proiectele începute pentru care el și echipa sa a obținut finanțări europene și guvernamentale. Trebuie oprit omul ăsta, de ce să cumperi tomograf modern pentru bolnavii turdeni? De că să modernizeze spitalul în toate secțiile și compartimentele? Vrea să facă Sală Polivalentă pentru copii Turzii, dar turdenii nu vor. Ei vor, exact ca Andrei Suciu, ca Emil Turdean și ca Ciprian Rigman, ca finanțarea echipei de handbal să fie oprită, ca echipa de fotbal să fie desființată, pentru că toate costă! Așa cum vor dispărea Zilele Turzii, artificiile, spectacolele, banii alocați cultelor religioase și, desigur, vor închide cantina de ajutor social. Pentru că toate costă. Vă vom spune, într-o scriere viitoare ce nu costă și ce vor face cei de la USR/T9.

Este democratic, dar cât de corect este să faci presiuni pe Consiliul local pe subiectul Mănăstirea Mihai Vodă?

Auzi ce texte au fost în stare să conceapă iluminații de la T9, despre care mulți ne spun că ar fi cu ochi albaștri și cu grade pe umăr, mă rog, habar n-am, o fi... : „Știți rezultatul sondajului de luna trecută, pentru postul de primar al Turzii? Știți și de ce Cristi Matei nu se laudă deloc pe Facebook cu faptul că a intrat în PNL? Pentru că decizia de a fugi de la PSD la PNL a fost o greșeală uriașă. Turdenii nu iubesc traseiștii”.  Inteligent cel care a conceput textul.... Foarte inteligent.... spre deloc! Păi traseist este Andrei Suciu, care a plecat din PNL, de mânuță cu finanțatorul din spatele său, Emil Turdean, când și-au dat seama că sunt atât de nevolnici că nu pot să-și impună interesele în fața șefului lor de atunci, Tudor Ștefănie. Cel care l-a acceptat pe Suciu lângă el. Poate vă interesați puțin cât de ușor erai angajat în Primăria Turda, pe vremea primarului Ștefănie? Și câți dintre cei pe care nu îi considera de-ai lui ajungeau la locurile călduțe de acolo. Dar pe el, Ștefănie l-a trimis la Grădina Zoologică să facă un inventar al „jafului” de acolo, bine misiunea dată de Ștefnie era spusă cu alte cuvinte.

Andrei Suciu a plecat mai întâi în ONG-ul Turda Nouă, iar apoi, când a apărut oportunitatea de a fi cineva într-un partid, a intrat în USR. Dar a plecat și de acolo, nemulțumit că nu a primit loc eligibil pe lista USR de candidați pentru Camera Deputaților. Pentru că da, învins la alegerile din 2016, omul, pus pe căpătuială politică a zis, „lasă mă, merge și deputat, că și acolo, salariul e nesimțit iar influența... maximă”. Bineînțeles că nu a ajuns în Parlament, așa că supărat a demisionat din USR. Apoi, dublu traseist, deja, apropiindu-se alegerile locale, s-a întors din nou, fiind primit de finanțatorul Emil Turdean, președintele de atunci al filialei turdene USR. Adică, știți voi, „Dezbracă-te, că te iubesc, îmbracă-te, că nu te mai iubesc. Adică, totuși, dezbracă-te, dar repede, că prea am timp!”

Andrei Suciu a demisionat din USR!

La fel este și fostul președinte al filialei USR Turda, Emil Turdean, traseist, după propriile accepțiuni ale „marilor politicieni” din USR Turda ce vor fi urmați, cu siguranță, de mari mase de oameni, până la capătul Pământului. Da. Și el a plecat din PNL, grupul migratorilor din T9 nefiind destul de bărbați să îl înfrunte pe tiranul „Ștefănie”.

USR Turda și-a ales președinte cu bani! Numitorul comun cu T 9

Și la fel de neputincioși sunt și în ziua de azi, de aceea, pentru că nu găsesc lucruri negative la adresa primarului Matei (niciun DNA, nici o anchetă, nici o „mânărie”), încearcă să păteze imaginea tuturor jurnaliștilor din presa locală, mai puțin a omului lor, care le cântă în strună și care i-a ajutat să eșueze în mega-proiectul prin care au încercat să obțină o finanțare de 3.000 de lei de la Consiliul Județean. Marii manageri nu au reușit să ducă la bun sfârșit nici măcar acel proiect cu suma exorbitantă de  30 de milioane de lei vechi! Dar vor să conducă un oraș care acum are un buget de 280.578.666,00 lei!

Cei din Asociația T9 vor să conducă un oraș cu un buget de 672 de miliarde, dar au eșuat lamentabil cu un proiect de 2.400 lei!

Să vedem ce au spus la adresa mea, fără să mai precizez aici jignirile și apelativele la care am fost supus de simpatizanților pe Facebook, unde orice laș poate să spună orice, la adăpostul anonimității. Ziariștii trebuie decredibilizați pentru ca ei să poată manipula opinia publică pe Facebook, cu minciuni ca cea de față. Iată, în postarea de azi: „Lui Cristi Matei îi e rușine să spună că a intrat în PNL. Nu a postat nici o poză de la petrecerea de la Milexim. El, care venea cu sute de imagini de la diferite evenimente, se ferește să spună ca e penelist. A spus-o timid prin gura lui Ionel Ignat, cum că ar fi liberal încă din '93, și a râs toată Turda, împreună cu Cp. Turzii. De liberal ce era, Cristi se ascundea cu Viorica Dăncilă pe la resturantul Mercur, așa-i, Ionele?” Bine, limba română la ei este, așa, mai de inginer spre ajutor de mecanic de locomotivă.

Vreau să le transmit acestor anonimi, care postează în numele unui grup, fără măcar să mă pună un „tag”, ca să văd și eu că vorbesc despre mine, că Matei nu le transmite nimic prin „gura lui Ionel Ignat”, de fapt, după cum vedeți, Matei vă ignoră total, nici nu vă bagă în seamă... Ionel Ignat nu a vorbit cu Cristian Matei de săptămâni, și atunci a făcut-o adresându-i întrebări într-o conferință de presă în care, bineînțeles, vă „dădea în cap” cu realizările administrației sale din 2019. Apropos, poate scrii și tu, Andrei, ce ai făcut din 2016, de când ai pierdut alegerile în fața lui Matei. Care sunt realizările tale, ce ai mai muncit? Că bârfitul cu Turdean la adresa propriilor membri de partid, nu se pune ca muncă, sper că îți dai seama. Ei bine, Ionel Ignat ăsta, activând în presa locală vreo 21 de ani, deja, din care 12 numai la Pro TV, știa ce voi habar n-aveați: că Matei a intrat în politică la liberali. Dacă stau să mă gândesc, are vechime de liberal mai mare ca voi. Deci nu v-a transmis el nimic, pur și simplu știu multe lucruri din istoria recentă a Turzii, pentru că am muncit aici pe când alții deveneau putrezi de bogați muncind pământul, iar alții erau implorați de arabi, mai ceva ca Apolodor din Damasc, să meargă la ei să le construiască poduri. Că ei habar nu aveau, că au construit Dubaiul și Emiratele mulgând cămile. Noi turdenii, ne-am lămurit, văzând opera de mare calitate supervizată de Andrei, podul de peste Arieș de pe strada Ștefan cel Mare.

Cei care mă cunosc știu că nu-mi stă în fire să atac pe cineva. Dar te mai și saturi ca cineva să te facă în toate felurile doar pentru  că vrea cu disperare să ajungă la „butoane” în Turda.

Iar postarea mincinoșilor de la T9, bagă, la final, o ultimă „gogonată”: „Sondajul spune clar: Andrei Suciu urcă în preferințele turdenilor, Cristi Matei e în picaj. De asta s-au oferit 400 de porții de mâncare la Milexim, se încearcă mituirea electoratului. Însă turdenii sunt sătui de minciuni”, vorbe ieftine, manipulări jenante, marca T9. Te și apucă râsul. Doar la final, au și ei dreptate: turdenii sunt sătui de minciuni, de pe vremea fostului primar, iar acum vor Primăria foștii colegi ai lui Ștefănie, care vin cu același gen de abordare, ca mentorul lor. Ce greu va fi pentru turdeni să aleagă!

Dacă nu este așa, prezentați sondajul, dar să nu fie făcut de Plus, aliații, pardon, subordonații voștri, că atunci vă puteți șterge cu el pantofii murdăriți prin șantierele deschise de Matei, în toată Turda. Mai degrabă cred că sondajul respectiv l-ați făcut între voi. Ceva de genul: „ - Emile, crezi că îl mai votează ăștia pe Matei?”, -Du-te mă Andrei, cine să îl voteze? Că de la noi nu au plecat așa mulți, că n-am fost mulți niciodată!”, „-Terminați, măi, că acum eu sunt președinte și mă prefac că nu ești tot tu șeful, Emile, așa că vă spun sigur. Am întrebat pe colegul de la școală care a pus un banner cu USR în Chimie 1, deși e interzisă politica în școli, și mi-a spus clar: Andrei e în creștere, Matei e în scădere”. „-Exact, bravo, Cipri, și mai sunt turdencele!...”

Așa că, să vorbesc la peiorativ, ca și voi, la care toți sunt Cristi sau Ionel, de credeți că voi, cu Corine, Vio-rici sau alți agenți T9/USR care împrăștie cât e Facebook-ul de mare „lăturile” pe care le inventați despre adversarii voștri, ba chiar și despre foști colegi (o să revin cu amănunte la vremea potrivită) veți câștiga, ceva, la Turda? Doar pentru că agenții voștri i-au dat afară pe adevărații turdeni de pe grupul I love Turda, preluat de voi, se vede cu ochiul liber, doar pentru că au alte opinii decât voi. Mă întreb, miile de oameni de pe acel grup, încă nu și-au dat seama că pe acel canal sunt intoxicați cu știri și postări menite să îi atragă de partea voastră? Ași dat afară de acolo inclusiv oameni care au muncit în campaniile electorale pentru voi! Doar naziștii și comuniștii bagă „pumnul în gură” oamenilor.

În fine, constat că filiala USR Turda este la fel de bine văzută în cadrul partidului lor ca și în 2016. Mai bine spus, nu sunt bine văzuți deloc. Probabil că ai lor colegi de la Cluj, nici nu îi consideră ca făcând parte din partidul lor. În 2016 au fost puși pe locuri neeligibile: Locuri neeligibile pe listele U.S.R. Cluj pentru cei din T9, acum, în 2020, la fel: Descurajant: Un singur candidat din Turda și Câmpia Turzii pe lista USR, la alegerile locale din acest an, pentru Consiliul Județean. Și stați, că pe lista de la COnsiliul Județean se vor mai adăuga cei de la Plus, așa că al USR Turda candidat va cădea și mai jos pe listă, pe loc total neeligibil, nu neeligibil cum este acum.

 

PS: Doar pentru că n-o să fiți în stare niciodată să adunați sub același acoperiș 400 de membri ai partidului/ONG-ului vostru, nu trebuie să îi jigniți pe cei care au participat la evenimentul de care vorbiți. Fiecare și-a plătit meniul, așa cum au făcut și cei care au participat la evenimente similare organizate de alte partide din Turda.

 

Acest material reprezintă un pamflet, așa că luați-l ca atare. Puteți rîde, înseamnă că textul de mai sus nu este despre voi.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh