26
Vi, Apr
2 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cluj-Napoca, 13 noiembrie 2019. Academia de Volei Pîrv11, înființată de cea mai valoroasă jucătoare de volei din România, Cristina Pîrv, și-a deschis porțile la Cluj-Napoca, pe 11 cristina pirv noiembrie 2019.

După 27 de ani petrecuți în afara României, Cristina a revenit acasă, la Cluj-Napoca, unde își dorește să se implice cât mai mult în educația tinerilor, în promovarea sportului de masă, dar și a celui de performanță. Pentru aceasta, Academia Pîrv11 este un vis împlinit și anume acela de a da înapoi țării care a crescut-o, ceea ce a învățat de-a lungul timpului pe terenul de sport, dar nu numai. Aceasta joacă acum, pe terenul vieții sale, pe mai multe „posturi”: de mama, de speaker, de manager, dar este pregatită să dea ce are mai bun și pe cel de mentor sportiv.

La evenimentul de lansare al Academiei Pirv11, care a avut loc în Sala „Vasile Geleriu” din cadrul Parcului Sportiv „Iuliu Hațieganu”, au participat aproximativ 200 de persoane, atât copii, cât și adulți care îndrăgesc voleiul sau care își doresc să afle tainele celui mai elegant sport sub îndrumarea Cristinei Pirv, 11-le care a făcut istorie în voleiul mondial. Nu a lipsit nici Alexandru Lazăr, antrenorul care i-a îndrumat pașii la început de drum și cu care voleibalista are o relație specială. Acesta i-a urat să găsească și ea, la rândul său, în cadrul academiei, noul #11 al României.

A fost făcută pentru volei

„Cristina a fost făcută pentru volei. Probabil că ar fi reușit să facă performanță și în alt sport, dar voleiul i-a venit ca o mănușă. Eu îi doresc să aibă norocul să găsească tineri care să îi depășească talentul, aceasta fiind una dintre cele mai mari împliniri pe care le poate avea un antrenor”, i-a spus Alexandru Lazăr în cadrul evenimentului.

Printre invitați s-au numărat Cristian Matei, primarul municipiului Turda, un oraș cu tradiție în voleiul feminin, Leon Gomboș, Decanul Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, dar și jucătoarea de volei Nneka  Onyejekwe, capitanul echipei CS Volei Alba-Blaj, care evoluează și  în echipa națională a României. În 2017, Nneka Onyejekwe a fost desemnată cea mai bună voleibalistă româncă a anului, iar în 2018 a ocupat locul I în ancheta Federației Române de Volei în clasamentul care reunește cei mai buni voleibaliști și cele mai bune voleibaliste din România.

Primul „antrenament”

Participanții la eveniment au fost rugați să respecte dress code-ul impus de organizatori și anume: „orice se asortează cu perechea preferată de adidași sau teniși”, întrucât seara s-a încheiat cu o surpriză. Fiecare invitat a primit la intrarea în sală o borsetă, personalizată cu logo-ul academiei, în cadrul căreia se afla un număr. Patrick, fiul voleibalistei a fost cel care a ales prin tragere la sorți, 11 persoane dintre cele aflate în sală, pentru a juca alături de Cristina Pîrv un set. De departe, copiii au fost cei mai emoționați de această experiență, străduindu-se să fie cât mai buni, chiar dacă unii dintre ei au jucat volei pentru prima dată.

Protagonista serii și antrenorul turdean Alexandru Lazăr, care și-a sărbătorit ziua de naștere pe terenul de volei, au avut parte surprize dulci din partea voleibalistelor din cadrul CS Volei Turda, care au venit în formulă completă la eveniment. Pe lângă Academia de Volei Pîrv11, Cristina Pîrv se ocupă și de echipa de la Turda, echipă care evolează în Divizia A2 și al cărui obiectiv este promovarea. 

Un vis împlinit

„Academia Pîrv11 este pentru mine un vis împlinit. Multă lume mă întreabă de ce 11. 11 este numărul pe care l-am purtat pe tricou încă de la începutul carierei mele, de când eram la Turda. Când eram mică, cei din jur îmi spuneau că sunt mai mult decât 10, că sunt 11, astfel că mi-am ales acest număr care îmi poartă noroc și în ziua de astăzi. Nu întâmplător am lansat Academia Pîrv 11, pe 11.11. Îmi doresc să le trezesc cât mai multor copii pasiunea pentru volei, să îi învăț tot ce știu legat de acest sport, cel mai de echipă din câte există și să îi ajut pe cei talentați, pe cei care își doresc să facă performanță, să își împlinească, la rândul lor, visurile. Am deschis academia cu gândul la copii și tineri între 8 și 18 ani, urmând ca pasul doi să fie o grupă dedicată adulților, dar adulții ne-au luat prin surprindere cu elanul lor, înscriindu-se deja peste 15 persoane, astfel că îi așteptăm și pe ei cu brațele deschise. Eu voi participa activ la antrenamente și de abia aștept să ne apucăm serios de treabă în sala de sport!”, a declarat Cristina Pîrv.

Antrenamentele încep miercuri, 13 noiembrie și se vor desfășura în două săli din Cluj-Napoca. Cei care doresc să se înscrie în Academia Pîrv11, pot face acest lucru completând acest formular: https://forms.gle/twGYMqBSbWDieWaP9 .

Cristina Pîrv a evoluat la următoarele cluburi: Dinamo București, San Lazzaro (Italia), Fano (Italia), Reggio Calabria (Italia), Minas Belo Horizonte (Brazilia), Novara (Italia), RC Cannes (Franţa). Este considerată cea mai bună jucătoare a României, iar în 1990 a primit titlul de Cea mai bună jucătoare a Europei.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh