29
Vi, Mar
19 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Duminică de la ora 18, sala Gheorghe Barițiu din Turda va găzdui meciul retur dintre AHC Potaissa Turda și BSV Berna.

Dubla întâlnire cu elvețienii de la BSV Berna contează pentru faza optimilor a Cupei Challenge EHF, la handbal masculin.

În meciul tur, „magnificii” au reușit o victorie în deplasare, la trei puncte diferență, scor final 36 la 33, după ce, la pauză, tabela consemna egal horatiugalitate, 17-17.

Citește aici amănunte:

Potaissa învinge Berna, 36 la 33, și are prima șansă la calificare!

 

Declarații după partida tur, de la Berna:

Horațiu Gal, antrenor Potaissa Turda: „Partida, așa cum ne așteptam, nu a fost una simplă,  ei au avut câțiva accidentați,  și ne bucurăm că am reușit să tranșăm victoria de partea noastră, la trei  goluri care, deocamdată, cred că nu sunt de ajuns. Ne concentrăm foarte mult pentru partida de duminică,  pentru retur.  Sunt sigur că ei vor să își ia revanșa și ne așteptăm la o replică foarte bună din partea lor”.

 

Flaviu Sâsâeac, președinte AHC Potaissa Turda: O partidă echilibrată în care băieții au dat dovadă de foarte multă ambiție, cred că a contat și prezența  multor români în tribunele din sala De Mobiliar din Berna,  au fost acolo oameni veniți de la Turda, din România și oameni  stabiliți în Elveția, care au dorit să ne vadă la lucru.  Ne-am bucurat mult,  a fost un meci  aprig disputat, egal la pauză,  am reușit o desprindere  în repriza a doua pe evoluția colectivă a echipei. A fost un  rezultat muncit, a fost diferența chiar mai mare,  dar mici erori pe finalul jocului au  făcut să fie doar trei goluri diferență.  Puteam, cred eu, obține puțin mai mult și  puteam fi mai liniștiți pentru retur”.  

 

Dacă în capitala Elveției, Potaissa a fost susținută de câteva zeci de români, duminică, la Turda, sala va fi arhiplină, iubitorii echipei de handbal din Turda epuizând biletele în doar două ore de la scoaterea la vânzare.

Față de partida tur, în echipa elvețiană au revenit doi dintre titulari, dintre care unul este golgeterul echipei, acestea fiind atuuri în plus pentru adversarii turdenilor în partida retur.

Chiar dacă joi Potaissa a mai avut o partidă în deplasare, pe care a câștigat-o cu scorul de 25 la 21 la Reșița, important este că nu s-a accidentat niciun jucător. Astfel că tehnicianul Horațiu Gal poate aborda partida de cupă europeană cu întregul efectiv, pe care l-a avut la dispoziție și la Berna.

 

Declarații înainte de meciul retur:

Horațiu Gal, antrenor Potaissa Turda: Noi, în primul rând, am încercat să menajăm câțiva jucători în deplasarea de la Reșița. Duminică,  vom intra cu cea mai bună garnitură și sperăm să facem un spectacol frumos,  în primul rând. Vrem să aducem calificarea și așteptăm sprijinul suporterilor,  de mult nu am  mai jucat în fața publicului  turdean, ne era dor de ei și sperăm să  ne susțină  la fel  ca în trecut Au revenit doi jucători  importanți, unul care este căpitanul și golgeterul echipei,  care practic a  a fost un jucător decisiv și ieri, în partida cu Wacker Thun.  O să vizionăm acest meci și o să luăm măsuri  ca să avem  un meci mai simplu, zic eu”.

 

Flaviu Sâsâeac, președinte AHC Potaissa Turda: „Între timp, am observat că le-au revenit jucătorii accidentați, au făcut aseară un meci  fantastic  în derbiul lor local, câștigat, cu Wacker Thun.   Și cred că, din interviurile pe care le-am ascultat la finele meciului, se vede  o ambiție puternică și o mobilizare generală la echipa din Berna, care  vine la Turda să tranșeze calificarea și vor să răstoarne rezultatul de la meciul tur. În ce ne privește, ne  bucurăm mult că am trecut de meciul de ieri de la Reșița, am  terminat meciul fără  accidentați și cred băieții, acum, cu cele două zile acasă,  după atâtea zile petrecute pe drum,  pot avea șansa să satisfacă dorința și bucuria  publicului nostru.  S-au epuizat biletele în decursul a două ore,  luni dimineața, și cred că va fi atmosferă frumoasă care este specifică acestei săli,   acel vulcan tipic de la Turda, pro-show, atmosferă frumoasă și civilizată dar în totalitate „aripi” pentru echipa noastră”.

 

Meciul retur dintre AHC Potaissa Turda și BSV Berna se va desfășura duminică, 16 februarie, de la ora 18, și va fi transmisă în direct pe TVR Cluj.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh