16
Ma, Apr
14 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

tudor-stefanie-presedinte-pdlPreședintele PD-L,Tudor Ștefănie, trage un semnal de alarmă cu privire la starea socială existentă pe plan local. În opinia sa această stare poate fi analizată și prin prisma unor exemple. În cadrul ultimei conferințe de presă susținută la sediul PD-L chiar el a prezentat un astfel de caz. ”În perioada de iarnă, la un apartament de două camere, la bloc, o familie de patru persoane. Consumul pe care trebuie să-l plătească la bloc este de 120 de lei pe lună, curent electric-91 lei, gaz-352 lei, dacă își plătește asigurările pe apartament și se mai au pe acolo – încă două sute de lei, dacă mai are și mașină, plătește impozitul plus benzina ajunge la 250-300 de lei, Salubrizarea 26 de lei, tv cablu, 65 de lei, dacă mai au și un împrumut de la bancă – vreo 500 de lei, plătește și 120 lei telefonul, impozitul pe apartament 22 de lei și alte taxe, pot să vă spun că acea familie ajunge la peste 2200 de lei pe lună.

Venitul mediu în România la o familie de 4 persoane ajunge la 2600-2700 de lei pe lună. Cred că am spus totul, mai ales că aici nu am introdus cheltuieli cu alimente, haine, medicamente sau alte cheltuieli”, a subliniat primarul Tudor Ștefănie, justificând astfel și slaba încasare a impozitelor la nivel local dar și faptul că producătorii și comercianții din zonă nu prea au cui să-și vândă produsele, la această putere de cumpărare foarte mică și atunci nu este de mirare că mulți își închid porțile, iar bugetul local pierde și din această parte.

”Când cineva se laudă că a crescut PIB-ul cu nu știu cât la sută dar el nu se simte în rândul populației, aceasta este o mare problemă. Într-o perioadă când spunem, da, au crescut pensiile, a crescut venitul minim garantat ș.a.m.d. dar să luăm și partea inversă să vedem ce costuri sunt la o creștere minimală, pe fiecare cetățean în parte, nu mai vorbesc de fiecare familie, cât au crescut prețurile la produse, tarifele la servicii, ajungem, totuși, la concluzia că astăzi costurile sunt mult mai mari decât ar fi posibil de suportat de către fiecare cetățean în parte”, mai atrage atenția președintele PD-L Turda.

Ștefănie mai arată că din cauza creșterii prețurilor la servicii, chiar dacă nu a fost o iarnă grea, facturile s-au dublat în această perioadă față de iarna precedentă, mult mai dificilă din punct de vedre termic. Toate acestea, opinează președintele PD-L Turda, creează o stare de nemulțumire în rândul populației. ”trebuie să tragem un semnal de alarmă, și noi și ceilalți care pot să facă acest lucru, să se găsească soluții, prin strategii economice de nivel județean și național, și pentru Turda pentru că, iată, intrăm într-o criză socială foarte acută care poate să aducă foarte multe deservicii în dezvoltarea acestei comunități”, a încheiat Ștefănie subiectul, făcând un apel la cei care ocupă funcții politice la nivel local, județean și național.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh