19
Vi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Mă  voi referi  la problematică și la soluțiile gândite de mine si echipa pe care o coordonez, pentru a încerca sa rezolvăm cateva probleme pe care le-am identificat  cu ajutorul vostru, al turdenilor, referitor la orasul nostru pntcddrag. Și vă multumesc pentru aceasta.

Locuri de muncă

În primul rând, cea mai importantă problemă a municipiului Turda este lipsa locurilor de muncă. Pentru aceasta, consider că sunt necesare mai multe acțiuni de încurajare a investitorilor privați care să vină la Turda cu aport de capital menit să creeze locuri de muncă în diferite domenii de producție.  Prin 2012, cu puțin înainte de demararea campaniei electorale pentru alegerile locale, la Turda s-a inaugurat un Parc Industrial. Primarul de atunci promitea rapid vreo 2-3.000 de locuri de muncă. Acele locuri de muncă sunt în același stadiu acum ca și atunci: promisiuni.

Printre măsurile reale care trebuie luate se numără facilități reale pe care, ca municipalitate, le putem pune la dispoziția celor care doresc să dezvolte activități aducătoare de profit în zona Turda. Reduceri de impozite, participarea administrației locale la asigurarea infrastructurii necesare, mijlocirea achiziționării de terenuri și măsuri de ajutor de minimis. Plus o campanie susținută în care să facem imagine municipiului Turda, zonei, cu atuurile sale, printre care apropierea autostrăzilor, a aeroportului de la Cluj etc.

Ideea principală este că dorim ca turdenii să aibă locuri de muncă bine plătite la Turda, nu la Cluj-Napoca sau în străinătate.

 

Infrastructură, mai ales străzi

Următoarea problemă, ca importanță, identificată în urma multiplelor discuții purtate cu alegătorii, este cea a străzilor din oraș. Starea multora este deplorabilă. Așa că trebuie găsite soluții pentru introducerea tuturor serviciilor, a infrastructurii subterane, înainte de a rezolva problema asfaltării, odată pentru totdeauna. Finanțări de la guvern și din fonduri europene, poate chiar împrumuturi bancare, ar putea fi sursele pentru rezolvarea acestei probleme, odată cu ridicarea economico-financiară a Societății Comerciale Domeniul Public Turda S.A., subordonată Consiliului local,  specializată în reparații și întreținere drumuri. Dotările necesare și ridicarea calificării celor care lucrează acolo s-ar reflecta în creșterea calității lucrărilor efectuate de drumarii turdeni.

Nu vom fi de acord, sub nici o formă cu aprobarea de săpături care să afecteze trama stradală, dorim introducerea tuturor cablurilor în pământ și vom milita pentru amenajarea străzilor pe toată suprafața lor cu rețea de scurgere a apelor pluviale și cu amenajarea intrărilor în curțile turdenilor.

 

Locuințe

Problema locuințelor trebuie rezolvată tot cu ajutorul guvernului, prin obținerea unor fonduri de la Agenția Națională pentru locuințe. Prioritatea este pentru tineri, dar nu vor fi uitați nici locuințele sociale și cei care au rămas fără adăpost.

La acest capitol ar trebui să vorbim și despre terenurile care ar trebui alocate tinerilor, conform legii, pentru edificarea de locuințe personale. La Turda nu s-a făcut nimic în acest domeniu. Nu se vrea, dar se spune că nu se poate.

În planurile mele intră o schimbare drastică de abordare a acestei probleme, din punctul de vedere a administrației locale, care trebuie să facă totul pentru a-și ajuta cetățenii.

 

Regii

Societățile subordonate sunt nodul gordian în domeniul luptelor politice de la nivelul municipiului Turda. Sumele enorme produse de Compania de Apă și Salina Turda, cărora li se adaugă, cum spuneam, Domeniul Public Turda și SC Administrarea Patrimoniului Imobiliar, atrag politicieni dornici de parvenire și rudele acestora, lucru observat de noi și de locuitorii municipiului.

Dorim la aceste trei societăți subordonate conduceri alese pe criterii de competență, care să asigure un salariu decent angajaților, stabilitate a locurilor de muncă și echilibru în relația cu acționarii, care sunt toți turdenii.

De aceea, voi milita și voi lupta pentru ca la aceste trei societăți să fie stabilite Consilii de Administrații și conduceri executive alese în mod legal, conform legii nr. 31/1990 și OUG 109/2011.

 

Turism

Turismul a devenit cea mai importantă sursă de venit pentru mulți turdeni, odată cu valorificarea Salinei Turda și a celorlalte obiective turistice de care Turda nu duce lipsă. Voi pune umărul pentru dezvoltarea acestor capacități și integrarea lor într-un circuit turistic modern, european, prin măsuri aplicate și în țări europene cu tradiție în domeniu. Obiectivul nostru principal, Salina, trebuie integrat cât mai bine în sistemul de programare turistică zonal și național, dar mai ales internațional. Aceasta pentru că, odată cu realizarea unui sistem integrat de infrastructură turistică, accesul turiștilor străini la obiectivele noastre va deveni facil și, dacă pot spune așa, va crea dependență, îi va face pe cei care ne-au vizitat o dată să se întoarcă, eventual alături de prieteni și alți membri ai familiei lor. Obiectivele turistice ale zonei ar trebui să transforme orașul nostru într-un pol, într-o rampă de plecare spre diferite obiective ale zonei Munților Apuseni, dar trebuie să-i facem pe turiști să zăbovească la Turda, iar pentru aceasta trebuie să le dăm motive.

 

Învățământul

Aici, ca dascăl aș avea atât de multe să spun… Mă mulțumesc să asigur că educația este și va fi o prioritate pentru mine până voi închide ochii. Investiția în educație ne asigură un viitor prosper, aceasta este convingerea mea iar faptele mele vor vorbi despre aceasta.

E clar că mandatul unui  consilier-profesor, nu se poate finaliza fără mari realizări în domeniul infrastructurii educaționale și a schimbării în bine a întregului sistem de învățământ local.

 

Sănătate

Pentru Turda, în domeniul sănătății, principalul obiectiv este Spitalul Municipal, despre care majoritatea turdenilor nu au vorbe bune. Reforma sanitară trebuie implementată și aici mai rapid, iar atragerea fondurilor necesare pentru dezvoltarea sistemului sanitar la Turda, va fi o prioritate pentru noi, candidați PNTCD, dacă vom primi mandat din partea alegătorilor. Sănătatea, alături de învățământ, sunt asigurarea noastră pentru un viitor mai bun.

Vrem să impunem un respect și un mod de adresare demn și amabil din partea medicilor și cadrelor medicale de la Spitalul Municipal Turda, ridicarea calificării tuturor angajaților acestei instituții și ridicarea unor noi imobile la această instituție sanitară.

 

Cultura, religia, sportul

Deși le-am clasificat laolaltă, ele sunt extrem de importante pentru mine ca persoană, ca individ pe care toate trei aceste domenii m-au influențat în devenire. Ca atare voi apăra aceste domenii și le voi ajuta să înflorească în Turda, alocând sumele necesare de la bugetul local și înlesnind o bună relație cu forurile centrale.

Teatrul, Galeria de Artă și alte spații culturale trebuie îngrijite și dotate cu tot ceea ce este necesar pentru continuarea unei tradiții culturale solide existentă la Turda.

Toate cultele trebuie sprijinite pentru că ele își aduc aportul la creșterea moralității sociale, foarte importantă pentru partidul nostru, scăderea infracționalității și asigurarea unui moral ridicat al turdenilor, totodată aducându-și aportul la eliminarea stresului specific stilului de viață modern, actual.

Copiii turdenilor au nevoie de investiții în sport iar antrenorii trebuie sprijiniți în obținerea tuturor calificărilor necesare pentru a-i face pe sportivi să-și atingă maximul potențialului. Vom sprijini toate sporturilor, atât pe cele de performanță, cum este echipa de handbal fanion a orașului, ACS Potaissa, cât și pe cele de masă.

Suntem pentru transparența cheltuielilor publice dedicate sportului, pentru atragerea de sponsori care să asigure sumele necesare pentru ridicarea calității și standardelor în sportul turdean, cu realizarea tuturor investițiilor necesare.

 

Stimați turdeni, știm că suntem un partide departe de gloria de altădată. Dar nu vrem să „murim”, vrem ca românii, în general, și turdenii, în mod special, să aibă în noi, întotdeauna, o alternativă a cinstei și bunelor intenții, vrem să muncim pentru comunitatea în care trăim și nu vom face niciun rabat de la principiile morale consacrate de predecesorii noștri din P.N.Ț.C.D. Dacă nu sunteți mulțumiți de cei pe care i-ați ales până acum, dacă vreți „altceva”, votați în 27 septembrie PNȚCD Turda, poziția 11 pe buletinul de vot. Este ca și cum v-ați vota pe voi. Cu noi, tu ești în Consiliu local!

 

Cu stimă,

Alexandru IGNAT,

președinte PNȚCD Turda - candidat la Consiliul local Turda

---------------

Citește și: 

P.N.Ț.C.D. Turda propune oameni de calitate pentru Consiliul local Turda

P.N.Ț.C.D. Turda: „Întotdeauna, OMUL sfințește locul”

Alexandru Ignat – reales președinte P.N.Ț.C.D. Turda cu moțiunea „Să redescoperim valorile creștin-democrației!”

P.N.Ț.C.D. Turda se revoltă împotriva conducerii centrale, care a decis să sprijine P.S.D. la alegerile europarlamentare!

20 de ani fără turdeanul Ion Rațiu. Mult mai săraci...

Nicolae Rațiu ne spune de ce s-a repatriat tatăl său în 1990 și ce l-ar face pe Ion Rațiu fericit, dacă ar mai fi în viață

P.N.Ț.C.D. TURDA vă ascultă nemulțumirile!

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh