30
Joi, Mai
10 New Articles

Turda
Tools
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Cetăţeni ai municipiului Turda, la fel ca şi mine şi d-voastră cunoaşteţi faptul că o lume ideală nu poate fi construită decât cu oameni morali şi de bună credinţă care să-şi respecte semenii lor. Cuvântusol celor care fac promisiuni când sunt aleşi trebuie respectat, acest cuvânt trebuie tradus în fapte. Nu putem accepta ideea să trăim ca proştii şi să murim ca proştii. Ne-am adunat aici pentru că este vorba de viaţa noastră a tuturor. E vorba de a fi sau a nu fi. Am fost vânduţi, am fost furaţi, am fost minţiţi.


Thumbnail imageS-au folosit toţi de noi ca de o masă de manevră rentabilă intereselor lor. Ajunge ! Dacă n-am putut trăi bine, dacă n-am putut trăi decent, acum ni se ia şi ultima fărâmă cu care am reuşit să supravieţuim. Cuvântul nostru trebuie să se facă auzit. Nu trebuie să mai permitem corupţiei şi minciunii să-şi mai facă jocul. Trebuie să strângem rândurile. De acum fiecare minut contează. Avem o populaţie îmbătrânită, flămândă şi bolnavă. S-a recunoscut de la tribuna prezidenţială că fondul de pensii este prăbuşit. Rândurile şomerilor se îngroaşă cu fiecare zi, cu fiecare lună. Foamea şi bolile ne bat la uşă.

Ce urmează? Moartea !

Aceasta este un genocid biologic care nu este recunoscut public. Trăim într-un univers guvernat de compromisuri. Ierarhia valorilor este grav accidentată.

Nu vă mai drogaţi cu speranţe şi false iluzii. Ţineţi aproape, doar aşa vom fi o forţă.

Pensionari, şomeri, tineri, profesori, medici, poliţişti, jandarmi, funcţionari, mici întreprinzători ne adresăm d-voastră ca la o ultimă strigare. Societatea românească îşi promovează nonvalorile: copii, rudenii, prieteni. Astăzi nimeni nu mai are nevoie de adevăr, decât noi poporul care am plătit cu ani din viaţa noastră în perioada de tranziţie şi acum în perioada de criză.

De multe ori pierdem în viaţă pentru laşitatea majorităţii. Nu mai avem voie să greşim, timpul nu mai aşteaptă după noi. Intelectualul român n-a ieşit din spaţiul jertfei. Nimeni nu are voie să manipuleze creiere şi conştiinţe. Să ne unim noi şi apoi cu ţara pentru a ne apăra interesele.

Luptaţi-vă pentru demnitate şi normalitate, pentru o societate morală şi responsabilă.

Trebuie să construim împreună zidul conştiinţei şi al respectului faţă de om; zid peste care să nu se poată trece. Se pune problema reorganizării societăţii, democraţiei româneşti, într-o societate democratică reală şi nu într-o junglă democratică.

Suntem nu într-o criză financiară, ci într-o criză intelectuală şi morală. Ajungem să plătim cu pensiile şi salariile noastre ceea ce s-a furat ani la rând.

Trebuie să găsim împreună formula cea mai potrivită pentru a reda demnitatea poporului român. Am ajuns dintr-o ţară de căutători de aur şi comori, o ţară de căutători în tomberoane.

Ajunge !

În douăzeci de ani ni s-a distrus sănătatea, iar astăzi ne este în pericol viaţa. Am trăit suficiente experienţe care ne-au dezamăgit, întrucât nu ne mai putem permite să risipim speranţe fiindcă nu ne vor ierta copiii noştri. Spuneţi-mi când cel cu buzunarele pline l-a înţeles pe cel flămând şi desculţ? Trebuie să limpezim apele democraţiei româneşti în care furtuna a ridicat şi a coborât valuri.

Puterea este în mâinile noastre, vocea poporului trebuie auzită şi este literă de lege. De ce să acceptăm să fim o ţară de şomeri, o ţară de oameni disperaţi, o ţară care trăieşte la limita de supravieţuire ?!

Nu vă condamnaţi singuri, luaţi atitudine. Faceţi ceea ce trebuie pentru voi şi pentru copiii voştri. Nu vă lăsaţi copiii să ajungă sclavii mafioţilor. Arătaţi că sunteţi români capabili şi demni. Transformaţi forţa voastră în voinţă politică. Nu avem voie să pierdem şi ultimul tren şi să ne îndreptăm înspre moarte în genunchi.

Ni se ia din faţă ultima bucată de pâine şi ultima pastilă cu care ne amăgeam viaţa şi sănătatea. Poporul este singura forţă care poate decide cine să-l reprezinte.

Români hotărâţi-vă soarta. Puterea este în mâinile voastre.

Alegeri anticipate este cuvântul de ordine.

Actuala clasă politică nu ne mai poate reprezenta.

Următorul miting la Turda este anunțat pe data  de 28 mai la ora  10 pe platoul din fața primăriei.

Au murit degeaba !

Ei au rămas sub lespede de piatră,

Să stea, alții liniștiți lângă vatră.

Ei au trecut așa cum trec vedenii

Si-i mai plâng, doar prieteni și rudenii

Viața merge iarăși înainte,

Cu legi, parlamentari și președinte

Mă-ntreb și eu  atunci, viața cei,

Un pumn de legi și o haită de mișei ?

 

SEMNEAZĂ

SOCIETATEA CIVILĂ 
A MUNICIPIULUI TURDA, JUDEŢUL CLUJ

 

 

Miercuri 19 mai de la ora 9.45, pe platoul din fața Casei de Cultură Societatea Civilă din municipiul Turda a ținut să  se alăture manifestărilor de  nemulțumire prin care Guvernul vrea să reducă veniturile angajaților și a pensionarilor cu 25, respectiv 15 %

 1. Asumarea răspunderii sociale şi penale a celor de la putere care au încălcat drepturile românilor la o viaţă decentă. Nu este suficientă demisia.
 2. Confiscarea averilor tuturor demnitarilor care nu pot justifica provenienţa bunurilor dobândite, atât în nume personal, cât şi colateral prin rudeniile acestora, chiar dacă o parte sunt scoase din ţară.
 3. Crearea locurilor de muncă pentru întreaga populaţie activă şi retribuirea în funcţie de calitatea şi cantitatea muncii prestate.
 4. Siguranţa zilei de mâine prin legi clare care să nu se schimbe de la o zi la alta în funcţie de interese de moment prin ordonanţe de urgenţă.
 5. Salarii decente pentru cei din sectorul bugetar care să le permită să-şi achite datoriile faţă de stat şi să poată trăi la limita normalităţii.
 6. Sprijinirea tuturor întreprinzătorilor români prin facilităţi fiscale care să elimine economia subterană şi să creeze locuri de muncă.
 7. Găsirea unor soluţii care să elimine genocidul îndreptat împotriva populaţiei îmbătrânite lipsite de apărare.
 8. Sprijinirea tinerilor în găsirea unui loc de muncă pentru a stopa plecările din ţară şi pentru a nu-i determina să comită infracţiuni în numele supravieţuirii.
 9. O legătură permanentă a clasei politice şi administraţiei locale cu populaţia ţării, nu numai în perioada votului.
 10. Oamenii politici să se implice real şi continuu, nu formal în rezolvarea problemelor cetăţenilor care le solicită ajutorul.
 11. Sprijinirea întreprinzătorilor şi oamenilor de afaceri români şi nu vânzarea obiectivelor economice străinilor datorită comisioanelor încasate de cei care au putere de decizie.

 

În consecinţă alegeri anticipate pentru înlocuirea actualei clase politice cu oameni responsabili care să răspundă pentru faptele lor în faţa poporului care i-a ales.

 

Semnează

SOCIETATEA CIVILĂ A MUNICIPIULUI TURDA,    JUDEŢUL CLUJ

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh