17
Mie, Apr
12 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Teatrul municipal Turda anunţă deschiderea stagiunii 2010-2011, joi 23 septembrie 2010, orele 19.00, cu premiera spectacolului O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale.
O scrisoare pierdută în regia lui Nello Bucevski a inaugurat la 16 octombrie 1948 activitatea Teatrului de Stat Turda. 

Aşa a început comunicatul de presă primit de la cea mai importantă instituţie de cultură a oraşului nostru. Un comunicat care a continuat: "In anul 1952 la aniversarea a 5 ani de activitate s-a realizat a doua versiune artistică a spectacolului semnată de regizorul Vintilă Rădulescu, iar a treia versiune semnată tot de Vintilă Rădulescu a inaugurat în toamna anului 1958, actualul local al teatrului. A patra versiune scenică este realizată de către regizorul Ion Dan în anul 1972 când s-a împlinit 120 de ani de la naşterea lui I.L. Caragiale şi 60 de ani de la trecerea lui din această viaţă."
Aşa că nouă nu ne rămâne decât să aşteptăm cu sufletul la gură un nou spectacol cu piesa "O scrisoare pierdută", mereu nou şi plin de semnificaţii la fiecare reluare, care revine după foarte mulţi ani pe scena turdeană prin a cincea versiune scenică semnată de regizorul artistic Gelu Badea, având în distribuţie actorii: Petre Băcioiu, Narcisa Pintea, Alin Păiuş, Nina Antonov, Gabriel Popescu, Cornel Şerban, Romul Moruţan, Stelian Roşian, Tiberiu Tudoran, Ginuc Crişan, Lavinia Cosma, Anca Dogaru, Georgia Căprărin, Mihaela Acatrinei, Ilinca Mateescu, Cosmin Bighei. Scenografia spectacolului este semnată de Cristian Gătină.

Gong!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh