13
Joi, Iun
11 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Pe parcursul anului 2021, personalul aeronavigant al unității a executat un număr de 615:36 ore  de zbor cu elicopterele aflate în dotarea I.G.Av., îndeplinind misiuni de zbor în deplină securitate aeronautică.

În cadrul punctelor de operare aeromedicale din ţară, personalul aeronavigant al unităţii a executat un număr de 333:15 ore de zbor în misiuni S.M.U.R.D în anul 2021.

Piloţii Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca au executat un număr de 218:38 ore de zbor în misiuni operaţionale în sprijinul altor structuri din cadrul M.A.I., făcând parte din echipajele de zbor ale aeronavelor din dotarea I.G.Av..

În ceea ce privește instruirea în zbor în 2021, piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca s-au instruit în zbor 68:14 ore pentru menţinerea sau obţinerea calificărilor şi specializărilor necesare pentru activitatea de zbor.

Totodată, în anul 2021, piloții unității s-au instruit în cadrul convocărilor de zbor pentru utilizarea troliului în zona montană, organizate şi  desfășurate în zona Caransebeş – Poiana Mărului.

În anul 2021, personalul din Centrul Operaţional al unităţii a desfăşurat toate activităţile specifice de asigurare, informare, coordonare şi control ale zborurilor în condiţii de maximă securitate în contextul naţional al activităţii aeronautice, acestea concretizându-se în 13737 coordonări radar ale aeronavelor Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., care au executat misiuni în zona de responsabilitate a unităţii dar şi a I.G.Av..

Asigurarea meteorologică a fost realizată în anul 2021 prin furnizarea operativă a datelor şi informaţiilor privind evoluţia condiţiilor meteorologice, ce au contribuit la executarea în condiţii de securitate a 1198 misiuni de zbor şi starturi de instruire.

 

 

Relaţii Publice

Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh