13
Vi, Dec
3 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

  • 000 de copii și adulți au fost beneficiarii direcți ai proiectelor E.ON și Delgaz Grid;
  • 000 de ore de voluntariat au fost dedicate comunității de angajații companiei;
  • 5 milioane de români au fost beneficiarii acțiunilor desfășurate în cadrul parteneriatului E.ON și IGSU;

 

Grupul E.ON România a sprijinit, anul trecut, cu circa 1,4 milioane de euro proiecte dedicate comunității, cu circa 27% mai mult decât în 2021, ridicând la aproape 18 milioane de euro valoarea totală a sumelor investite în astfel de inițiative în ultimii ani, potrivit Raportului de sustenabilitate pentru anul 2022 publicat recent.

 

Campaniile și acțiunile de responsabilitate socială în care grupul s-a implicat au vizat, în principal, îmbunătățirea culturii siguranței la nivelul publicului larg, adulți și copii, a eficienței energetice și a condițiilor de iluminat din școli, promovarea acțiunilor sustenabile dar și sprijinirea celor defavorizați și a celor afectați de războiul de la granițele țării. Proiectele proprii au avut 90.000 de beneficiarii direcți, iar angajații au dăruit peste 1.000 de ore de voluntariat comunității.


Parteneriatul dintre E.ON și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) -
„Împreună pentru siguranță” a împlinit, anul trecut, 10 ani pe parcursul cărora peste 10 milioane de români au fost implicați direct în cele peste 40.000 de acțiuni de informare și prevenire a situațiilor de risc care decurg din utilizarea surselor de energie. În fiecare an, aproximativ 5 milioane de oameni au fost beneficiarii campaniilor derulate prin toate canalele de informare.

 

Parteneriatul cu Asociația ZI de BINE. Fiecare lună a ultimilor doi ani a însemnat implicarea E.ON România în câte un proiect, în total 24 la număr, alături de Asociația Zi de Bine și câte un ONG partener pentru fiecare proiect, în baza unui parteneriat menit să dezvolte soluții pentru provocări ce țin de educație, sănătate, incluziune socială, sărăcie sau mediu. 15.000 de beneficiari direcți și 30.000 de beneficiari indirecți ai acestor proiecte dedicate persoanelor vulnerabile din comunitate reprezintă bilanțul în cifre al celor doi ani de parteneriat.

 

Proiectul „Energie în școlile copilăriei”, a continuat în 2022 cu cinci școli din județele Arad, Neamț, Cluj, Timiș și Bacău și a adus condiții de studiu mai bune pentru 4.000 de copii din aceste școli, aceștia bucurându-se acum de săli de clasă mai bine iluminate datorită celor circa 1.800 de corpuri de iluminat și 3.500 de tuburi led montate. În cei 10 ani care s-au împlinit de la derularea acestui proiect, E.ON a investit 3,8 milioane de euro pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu și eficientizarea consumului de energie prin iluminarea sălilor de clasă bazată pe tehnologie LED. Programul a acoperit 71 de unități de învățământ din 18 județe, având peste 43.000 de elevi și profesori drept beneficiari direcți. În total, au fost montate peste 35.000 de corpuri de iluminat noi și peste 85.000 de tuburi economice/cu led. Emisiile de CO2 rezultate doar din energia electrică utilizată pentru iluminat au fost reduse anual cu 600 de tone.

 

„Lecții despre energie”, este un alt proiect al E.ON care a debutat în 2009 cu scopul ca cei mici să învețe despre regulile de utilizare în condiții de siguranță a diferitelor forme de energie. De atunci, peste 1.000 de angajați i-au învățat pe cei aproape 24.000 de elevi din peste 600 de unități de învățământ cum să fie în siguranță în preajma surselor de energie, atât afară, cât și în propria casă. În 2022, 73 de angajați s-au transformat în dascăli pentru 3.500 de elevi din 60 de școli.

 

Prin campania Dăruiește Lumină”, E.ON a donat anul trecut 500.000 kWh, cantitate ce acoperă, în medie, jumătate din consumul de energie necesar spitalelor beneficiare pentru o lună de iarnă. Începând cu anul 2015, până în prezent, E.ON a oferit prin intermediul acestei campanii 2.350.000 kWh energie pentru 71 de instituții și peste 3.300 de familii nevoiașe.

 

Totodată, în calitate de Partener pentru Sustenabilitate al proiectului de ecoturism Via Transilvanica, E.ON a susținut realizarea a 200 kilometri din acest traseu, grație implicării clienților care au răspuns pozitiv provocării lansate de companie de a-și activa factura electronică. Compania „a răsplătit” fiecare factură activată cu amenajarea unui metru din acest drum și, totodată, a acordat reduceri la factură pentru cei care consumă energie 100% din surse regenerabile.

 

Alături de Ucraina. Atât Grupul E.ON din România, cât și angajații acestuia dat dovadă de solidaritate în susținerea refugiaților și a celor afectați de război. Imediat după începerea războiului din Ucraina, companiile Grupului E.ON din România au donat 250.000 de euro către Crucea Roșie Română, banii fiind folosiți pentru asigurarea hranei, cazarea și medicamentele necesare celor care s-au refugiat din calea războiului. De asemenea, angajații grupului s-au implicat în campania de donații, suma strânsă fiind, de asemenea, dublată de companie și folosită pentru achiziționarea de produse de strictă necesitate destinate taberelor de refugiați din Vama Siret.

 

Mai multe informați despre proiectele și rezultatele Grupului E.ON România găsiți în Raportul de Sustenabilitate E.ON pentru anul 2022 aici:  

 

Despre E.ON România

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieței de energie, având în România o prezență consolidată de-a lungul a 18 ani. Companiile din cadrul grupului, Delgaz Grid, E.ON Energie România și E.ON Asist Complet desfășoară activități de distribuție, de furnizare energie și soluții energetice, respectiv tehnice pentru circa 3,4 milioane de clienți. De la intrarea pe piața din România, E.ON a investit peste 2,1 miliarde de euro, în principal în modernizarea rețelelor. Totodată, valoarea contribuțiilor virate la bugetul de stat și bugetele locale se ridică la 3 miliarde de euro.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh