20
Sam, Apr
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Poate unii dintre dumneavoastră ați văzut, pe la alte organe media, cel mai recent comunicat de presă emis de PMP Turda, intitulat „PMP Turda: După ce câștigăm Primăria, mutăm Zilele Turzii de la pmp turdaMaterna!”

Un comunicat prin care cei de la acest partid încearcă, din nou, să inducă în eroare opinia publică în scopul obținerii de simpatie politică și eventuale voturi. Manipulare și minciună, așa cum o să demonstrăm în cele ce urmează.

Așa cum au făcut și în 2016, când au ajuns în Consiliul local pe „spatele” candidatului independent, Andrei Suciu, și a Asociației T9, Partidul Mișcarea Populară (PMP) Turda, revine cu populisme ieftine, încercând să îmbrobodească alegătorii turdeni. Așa cum v-am mai dezvăluit, pemepiștii turdeni le spuneau tuturor, în campania electorală din mai 2016, că, după alegeri, îl vor sprijini pe Andrei Suciu, dacă acesta va câștiga Primăria Turda. Cum nu a câștigat-o, s-au aliat cu cei de la putere, cu PSD, PRM și UDMR, pentru a beneficia de locuri de muncă și funcții la nivel local. Ei bine, imediat după ce Zilele Turzii 2019 au luat sfârșit, conducerea PMP Turda reiterează ideea mutării acestui eveniment de la Materna sau chiar desființarea acestei tradiții ajunsă la, dacă nu greșim,  a XIX-a ediție. Desigur că acești politicieni vorbesc despre un pseudo-sondaj făcut de ei ca despre ceva științific, adevărat. Fără însă a ne da cifre minimale fără de care orice sondaj este o butaforie. Nu ni se spune cine a făcut sondajul, cum a fost făcut, pe ce număr de persoane, din ce medii și categorii sociale, cu ce marja de eroare, etc. Ceea ce face din demersul lor a altă mare minciună marca PMP Turda. Despre sondajul lor de tot râsul, din vara anului trecut, puteți citi adevărul aici: „70% dintre turdeni nu mai vor Zilele Municipiului!”

Partidul care a obținut un procent de tot râsul la alegerile europarlamentare, 6,51 %, susține într-un comunicat de presă trimis la redacție că „a fost singurul partid local care a solicitat părerea turdenilor în ceea ce privește oportunitatea organizării Zilelor Municipiului, dar și a locației de desfășurare a acestei manifestări. Din păcate, cei care decid nu au ținut cont de ceea ce turdenii au transmis, prin intermediul sondajului făcut de noi, în anul 2018”, se arată în comunicatul citat, un comunicat care spune totul despre PMP Turda, având în vedere că nici măcar nu este semnat. Afirmația subliniată este o minciună frustrată. Mai întâi pentru că PMP Turda, prin cei trei consilieri Adrian Nap, Emil Moldovan și Radu Zoltan, fac parte dintre cei care au decis organizarea Zilelor Municipiului Turda, ediția 2019, și apoi pentru că au aprobat, toți trei, prin ridicarea mâinii în plenul ședinței de consiliu din 28 martie anul curent, suma de 400.000 RON pentru acest eveniment. Este vorba despre Hotărârea nr. 43 privind Programul de activitati cultural artistice si educative organizate de Municipiul Turda in anul 2019.  Hotărârea a fost adoptată cu 16 voturi pentru și 4 împotrivă (grupul PNL). Ba mai mult, niciunul dintre cei trei consilieri care acum joacă rolul croitorașului cel viteaz, nu a luat cuvântul cu acea ocazie. Niciunul nu a protestat sau, cel puțin, să-și manifeste dezaprobarea. Dimpotrivă, au aprobat fără nicio problemă, în cunoștință de cauză referitor la costurile evenimentului, chiar și la locația de la Materna, pe care primarul Cristian Matei a ales-o pentru ca locuitorii celui mai populat cartier al orașului să aibă acces cât mai ușor la spectacolele de la scenă.

Aceiași consilieri PMP au aprobat și Hotărârea nr. 135 privind aprobarea tarifelor practicate pentru închirierea de spaţii în cadrul evenimentului Zilele municipiului Turda, ediţia a XIX – a în care se precizează locația, strada Tineretului, pentru amplasarea de bucătarii mobil și terase pentru alimentaţie publică. Această Hotărâre a fost adoptată cu 20 de voturi pentru și unul împotrivă (liberalul Cristian Felezeu).

Ca urmare, PMP Turda se prezintă într-un fel în fața alegătorilor turdeni (prin minciună și omisiune) și altfel în ședințele de Consiliu local, unde face parte din coaliția care sprijină executivul condus de primarul Cristian Matei, alături de consilierii locali PSD, PRM, UDMR și, uneori, ALDE.

Dar iată, în cele ce urmează, textul comunicatului primit de la PMP Turda: În august 2018, atunci când am făcut sondajul, peste 73% dintre respondenți (3 din 4 turdeni!) nu își doreau organizarea Zilelor Municipiului, considerând că banii s-ar putea folosi pentru lucruri mai utile vieții turdenilor. Din cei 27% care-și doreau continuarea acestei tradiții, doar 29% considerau că zona Materna este potrivită acestei organizări, adică mai puțin de 9% din totalul celor care au participat la sondaj! Deși am atras atenția încă de anul trecut asupra acestui lucru, administrația locală nu a solicitat părerea turdenilor, nu a ținut cont de opinia transmisă prin intermediul sondajului realizat de PMP Turda și a organizat Zilele Municipiului în aceeași locație de la Materna, generând o mulțime de reacții adverse din partea turdenilor. Considerăm că o administrare eficientă nu se poate realiza fără implicarea cetățeanului în decizii, motiv pentru care ne asumăm ca, după ce vom câștiga Primăria Turda, să ținem cont de ceea ce-și doresc majoritatea turdenilor în ceea ce privește Zilele Municipiului Turda! Este o promisiune pe care ne-o asumăm cu fermitate! Dacă turdenii nu-și mai doresc organizarea Zilelor Municipiului și vor dori ca banii să fie direcționați spre investiții, vom aplica dorința lor! Dacă își doresc să se organizeze, dar să se schimbe locația, vom identifica o locație mai corespunzătoare, care să nu creeze atâta deranj! Dacă doriți să vă alăturați acestui demers al nostru, ne puteți transmite un email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau ne puteți da un Like (apreciere) paginii noastre de Facebook: https://www.facebook.com/pmp.turda/, se arată în comunicatul de presă citat.

Așadar, cititorii noștri, pe care avem grijă să îi informăm cât mai corect cu putință și cărora le prezentăm, de fiecare dată adevărul, dejucând adeseori manipulările și minciunile politicienilor, trebuie să rețină că ZMT 2019 au fost organizate cu deplinul acord și cu aprobarea și sprijinul celor de la PMP, care nu au luat niciodată poziție pentru a propune organizarea acestui eveniment în altă locație decât strada Tineretului. În fine, nu putem să nu remarcăm că poziția politică a PMP Turda este, aproape de fiecare dată, aceeași cu cea aruncată pe piață de USR și T9, cum ar fi tăierea sumelor prin care comunitatea sprijină cultele religioase sau desființarea sărbătorii turdenilor. Mai rămâne să anunțe că nu sunt de acord nici cu sumele alocate sportului turdean și apoi pot să fuzioneze cu partidul condus de Emil Turdean și cu asociația politică a lui Andrei Suciu.

 Nu este prima oară când PMP Turda umblă cu „cioara vopsită” și, suntem convinși, nici ultima. Citește sau recitește și articolele următoare, pentru o imagine cât mai corectă vizavi de reprezentanții acestui partid, la Turda:

PMP Turda – „corigent” la matematică, română și civică!

Abuz politic în Consiliul local Turda, împotriva unor cetățeni!

Schimbarea la față a fățarnicului PMP Turda: „Opriți orice finanțare către cultele religioase! Cetățenii au alte priorități!”

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh