24
Mie, Apr
6 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Latura obscură a USR Turda își varsă „lăturile”!

T9, locul unde se ascund lașii din USR Turda, conduși de „liberul profesionist” Andrei Suciu, își încheie campania electorală bazată pe minciuni și manipulări în stil apoteotic, printr-o postare de cel mai jos nivel, demnă de mahalalele și lumea interlopă la care chiar ei fac referire în mod obsesiv. T9 este grupul de interese care a găsit și o „gazdă”, USR, în care să eclozeze, în încercarea de a pune mâna pe putere, la Turda, pentru atingerea intereselor personale și de grup. Dar pentru că se tem că usr turdaUSR Cluj îi poate exclude, cele mai mari mizerii sunt publicate pe pagina T9 de Facebook, nu pe cea a partidului. Așa cum infractorii căutați de poliție își caută refugiu în cele mai sordide și promiscue mahalale, cei din USR se ascund în T9 când vor să-și împrăștie mizeriile prin spațiul virtual.

Lașii de la T9, care nu au curaj să își asume un text, semnându-l Andrei Suciu sau Emil Turdean ori Călin Pintea, au publicat semnând în grup, ca T9, care probabil îi mai are ca membri doar pe cei trei pomeniți o postare intitulată „Caracatița lui Matei”, o încercare demnă de toată mila de a mai lovi o dată în imaginea celui care a avut nevoie de un singur mandat pentru a demonstra turdenilor că este cel mai bun primar din ultimii 30 de ani. În acea postare, tenoiștii încearcă să inoculeze ideea existenței vreunei ilegalități legate de activitatea primarului și echipei sale. Un text plin de minciuni, prin care se încearcă, cu disperare, păcălirea turdenilor care duminică vor merge la vot. Un text prin care jignesc o seamă de oameni cinstiți, care au muncit cu multe realizări pentru acest oraș. Și cine îi acuză că ar face parte din „Caracatița lui Matei”? Pentru că textul cu pricina, plin de minciuni și insinuări, pentru care probabil vor fi dați în judecată de mulți dintre cei pomeniți acolo, nu putea să apară pe pagina T9 fără aprobarea președintelui acesteia, Andrei Suciu!

 

Cine este Andrei Suciu?

Andrei Suciu, cel care este fără ocupație de ani de zile, într-o țară plină de șantiere. Ce să vezi, nimeni nu a avut nevoie de cunoștințele sale acumulate ca angajat al unei firme austriece, constructoare de poduri prin Dubai și aiurea. Un om care nu locuiește în Turda, ci la Cluj-Napoca, care vorbește de banii turdenilor dar el nu contribuie, probabil, la bugetul orașului decât cel mult cu impozitul pe autoturismul său.

El vrea să gestioneze un buget de zeci de milioane de lei, dar au „dat-o de gard” cu un proiect de două-trei mii de lei:  Cei din Asociația T9 vor să conducă un oraș cu un buget de 672 de miliarde, dar au eșuat lamentabil cu un proiect de 2.400 lei!

Sau societatea care edita această publicație, administrată tot de Andrei Suciu, bagată în faliment: 

Gruparea Turda Nouă și-a „tras” ziar online, încercând să-și repare imaginea!

Nu ne-am obosit s scriem de asta, pentru că nu ne așteptam la nimic altceva. Au făcut-o alții însă: 

Management marca Andrei Suciu (USR): A băgat firma în datorii și... a pus lacătul pe afacere!

Este adevărat că preacinstitul candidat USR-ist la postul de primar – deși  nimic nu-l recomandă pentru ocuparea acestei funcții de mare răspundere – a fost angajat în Primăria Turda condusă de fostul primar de tristă amintire, Tudor Ștefănie. Cine știe cum își alegea Ștefănie colaboratorii, este lămurit din ce gașcă face parte Suciu și pe ce căi a ajuns acolo. Și da, este adevărat că Suciu a fost trimis să inventarieze la Grădina Zoologică, furată cu totul în perioada în care Ștefănie gestiona cu mână forte tot ce ținea de Municipiul Turda. El știa exact cât s-a executat și cât s-a plătit din proiectul de modernizare a acestui obiectiv care ar fi trebuit să fie un punct de mare atracție turistică și să aducă bani frumoși Turzii. Știa exact că există mari discrepanțe între ce s-a executat și ce s-a plătit, întrucât a fost membru al comisiei numite de Ștefănie (vă dați seama că se bucura de toată încrederea acestuia), însă a tăcut. Și tace și în ziua de azi, la 5 ani de când a constatat furtul de la ZOO, dar zoo turdanu a spus nici „pâs” autorităților în drept, preferând să se ascundă după, chipurile, prevederile de confidențialitate din contractul său de angajat al Primăriei Turda. Câștiga un salariu frumos, din bani publici, dar refuza să demaște furtul unui obiectiv de circa 20 de miliarde de lei vechi. Și da, prevederile contractului său de angajare prin care câștiga bani publici, îl obliga, cum el însuși susține, să nu divulge nimic din ce a făcut în Primăria Turda cât timp a fost angajat acolo și încă doi ani după încheierea contractului. Ei bine, a trecut de mult acea perioadă despre care Suciu susține că era obligat „să-și țină gura”, dar el continuă să tacă. Nu ne spune că el a constatat ceva de genul, spre exemplu, că aleile din interiorul ZOO erau realizate în proporție de 30 % dar achitate 100%, fără să existe o recepție a lucrărilor. Atunci a tăcut, tace și acum, făcând pe „prostul”, dar de 4 ani, de când Matei l-a învins la scrutinul pentru alegerea primarului, știe să dea lecții pe Facebook, că el doar acolo e activ, că trebuie urmărite termene de executare a lucrărilor, că lucrările necorespunzătoare nu trebuie recepționate, etc. Deci știa, dar legat de lucrările lui Ștefănie a avut o amnezie care nu i-a trecut nici până acum. Dar cei 20 de miliarde s-au scurs în buzunarele cui nu trebuie, iar primarul Matei încearcă de ani de zile, pe toate căile, să recupereze acei bani pentru a continua lucrările de la Zoo, întrucât turdenii nu vor să piardă nici acei bani, nici obiectivul care, modernizat, ar fi un refugiu pentru animale care ar avea condiții bune de trai și o atracție pentru copii.

 Cât despre obiectivul declarat de Suciu, la prezentarea sa ca și candidat al USR pentru Primăria Turda, de a majora, în următorii 4 ani, populația municipiului Turda cu 10 %, nu știm dacă își bate joc de alegătorii turdeni sau de el însuși. 

 

„Caracatița” care ascunde cea mai mare „țeapă” din istoria Turzii, vorbește de ”caracatițe”

 

Ei bine, acest gen de oameni, care vor să devină din șomer direct primar, obișnuiți să ascundă cea mai mare „țeapă” financiară din istoria Turzii, vorbesc de „caracatițe”.

Acești frustrați, disperați că nu ajung la putere în Turda, jignesc pe toți cei din echipa primarului Matei, ba și câțiva din afară, a căror unică vină este că au ajuns în poziții de unde au făcut ceva, chiar foarte multe pentru acest oraș. Și vor face și în continuare, pentru că USR Turda nu este capabil să obțină mai mult de 10-15 % din voturile celor care se vor prezenta la vot. Iar cei care vor vota acest partid care este noul PPDD și va avea aceeași soartă în următoarea perioadă, nu vor face altceva decât că vor gira doi-trei consilieri locali ce vor fi plătiți din bugetul municipiului Turda pentru a se opune proiectelor de dezvoltare a orașului nostru. Ei vor fi, așa cum au fost consilierii PNL în acest mandat, înainte ca primarul Matei să treacă la PNL, „împotrivă” la majoritatea proiectelor actualului PNL și ale primarului Cristian Matei. Uneori vor părăsi sala, alteori pur și simplu nu vor merge la ședințele Consiliului local, dar banul public le va fi virat, constant și la timp.

 

Cine este USR Turda?

USR Turda nu are nici o legătură, din cauza comportamentului aberant al conducerii acestei filiale, nici măcar cu USR Cluj, darmite cu conducerea de la nivel național. Se vede clar prin faptul că nu există niciun candidat din Turda pe lista USR pentru Consiliul Județean. Se vede prin faptul că președintelui oficial al USR Turda, Ciprian Rigman, nu i s-a permis să candideze nici măcar pentru un post de consilier local la Turda, fiind considerat  traseist și nedemn de această postură, de candidat din parte USR.

USR PLUS: Niciun turdean sau membru din Câmpia Turzii nu poate fi ales pe lista alianței de candidați pentru Consiliul Județean!

Ăsta este USR Turda, condus din umbră de Emil Turdean, „latifundiarul de Bădeni”, care nu are curajul să candideze pentru o funcție publică, fiindcă știe că turdenii i-ar da un „vot de blam”, dar are curajul și neghiobia să amenințe jurnaliștii să îi dă în judecată, prin firme de avocatură plătite cu bani grei. Ăsta e USR Turda! Întreaga lor campanie a fost o mostră de aroganță și de nepricepere, un grup de politicieni cu foarte multă dragoste de sine și prea puțină modestie, pornit pe distrugere, scandal și acuze la adresa adversarilor politici pe care nu le-au putut dovedi.

Ei nu vor fi capabili să aducă vreun leuț de la guvern sau de la Uniunea Europeană pentru turdeni. Votul dat lor este un vot „prădat”, un vot dat împotriva dezvoltării municipiului Turda, o să vedeți după alegeri!

Toți turdenii trebuie să cântărească bine cui dau votul duminică!

-----------------

Dacă nu ești edificat (ă), citește și:

Mincinoșii din T9, nucleul de bază al incompetenței și aroganței USR Turda

Grupul de interese din spatele USR Turda „umblă cu cioara vopsită” dar „peștele de la cap se-mpute”!

Ipocrizie și atitudine dictatorială a candidatului USR Turda la primărie, Andrei Suciu

Cei de la T9 și USR au făcut sondaj între ei: „Ne iubește turdencele!”

USR Turda și-a ales președinte cu bani! Numitorul comun cu T 9

Continuarea articolului „USR Turda și-a ales președinte cu bani! Numitorul comun cu T 9”

Este democratic, dar cât de corect este să faci presiuni pe Consiliul local pe subiectul Mănăstirea Mihai Vodă?

Politică, manipulări și minciuni, la Turda, în vremea pandemiei

Șeful USR Turda, Ciprian Rigman: „De ce nu poartă gunoierii măști?” Primarul e de vină!

Manipulare și minciuni marca USR Turda, în goana după voturi

Atac la Primăria Turda, că doar vine campania!

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh