29
Vi, Mar
19 New Articles

Categorii Articole

Grid List

CAA - Protejați contoarele împotriva înghețului!

Visit Turda

Înscrieri la baschet!

Dave-Wedding Studio

Alin Pop Photography

Înscrieri la BOX

box turda bordi

Video CAA

ȘI ALTELE

Grid List

Turdaleaks
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Mărul frumos, rotund, verde-albastru al PMP, pare a fi, la Turda, mai degrabă lunguieț, putred pe dinăuntru și acru. Poate e lămâie.pmp turda nap adrian

Un fost militar de carieră, pe care am avut onoarea să îl cunosc în urmă cu vreo 10 ani, când lucram la Pro TV, îmi dovedește că opinia personală formată despre el nu este greșită. George Moldovan, maior pe atunci, dacă nu mă înșel, era un foarte competent purtător de cuvânt la Baza 71 Aeriană „Gral. Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii, așa că, în urmă cu un an-doi, când am văzut că a devenit membru PMP Turda, am rămas foarte surprins, știind ce fel de politică practică șefii acestei formațiuni.

Dar azi, George Moldovan, a redevenit acel om pe care îl știam, care merită mai mult inclusiv în domeniul politic, dacă tot a intrat. Iar PMP Turda pierde un om valoros, respectat, membru al Clubului Rotary, fost militar de carieră, care a dorit să facă ceva pentru semenii săi și dintr-o poziție civilă, după ce, zeci de ani, și-a  făcut cu cinste datoria militară. Azi el a dat cărțile pe față, transmițând un mesaj public către președintele PMP Turda, Adrian Nap, pe care îl acuză de lipsă de onoare, loialitate, cinste și devotament. Ba mai mult, fostul militar demască planurile celui aflat în fruntea filialei turdene: „tot ce ai făcut tu a fost pentru a-ți facilita accesul spre fotoliul de viceprimar unde ai fi putut să huzurești pe banii turdenilor timp de patru ani la umbra primarului care face toată treaba”, scrie George Moldovan, pe pagina personală de Facebook, unde îi aduce mai multe acuze lui Adrian Nap.

Iată întregul mesaj: „Bună ziua, Adrian Nap. Sunt un om integru și de cuvânt. Am reprezentat Patria pe patru continente cu onoare și am ridicat drapelul cu mândrie pentru că am primit o educație bazată pe niște percepte care ție îți sunt străine: Onoare, loialitate, cinste și devotament. Am avut parte de o surpriză extremă când am realizat că deși eu aș fi fost cel mai bun candidat pentru funcția de primar, ai ales să îl nominalizezi pompos și burlesc pe același om care nici acum patru ani nu a demonstrat capacitatea managerială necesară unei funcții atât de importante. Mai mult de atât, ai atras pentru a fi în cârdășie și astfel asigurându-i un loc posibil eligibil de consilier local unuia care ne aruncă praf în ochi cu verticalitatea și onoarea dar căruia i-au trebuit opt luni să-și dea seama că nu mai are nici o șansă în administrația publică turdeană.
Am pornit la drum știind că sunt cel care pot aduce schimbarea prin eficientizare pe criteriile de performanță, dar tocmai acesta este aspectul de care te temi: că vine cineva mai bun decât tine care vrea binele comunității per ansamblu, nu doar ție și celor foarte apropiați ai tăi, și tu nu mai ai loc. Să știi că Turda are nevoie de oameni cinstiți, corecți, care atunci când spun ceva chiar așa fac, nu care-și mint partenerii de discuții chiar de la prima întâlnire. Pe de o parte îmi pare rău că am acceptat să vorbesc cu tine și pe de cealaltă parte mă bucur pentru că mi-am dat seama că tot ce ai făcut tu a fost pentru a-ți facilita accesul spre fotoliul de viceprimar unde ai fi putut să huzurești pe banii turdenilor timp de patru ani la umbra primarului care face toată treaba. Din perspectiva mea, nu meriți decât să rămâi în continuare să faci aceleași mașinațiuni pe care le știu toți turdenii și să nu te ridici decât atunci când vei învăța ce înseamnă loialitatea și corectitudinea.
veteran george moldovanNu-ți mai face speranțe iluzorii despre nici un consiliu județean și despre nici un post de viceprimar pentru că nu este suficient să fii un președinte de filială ci trebuie să fii un lider politic, ceea ce tu nu ești. Am fost cel mai mare pericol pentru tine și pentru cei mai mici decât tine pentru că am pentru această urbe idei, proiecte și strategii mai înalte și mai frumoase decât micile tale jocuri de culise. Rămâi cu bine să-ți păstorești tot mai puținii adepți pe care-i ai pentru că nu vei avea cu ce sa-i răsplătești pentru tot ce fac ei pentru tine. La revedere”
, i-a transmis, scârbit, George Moldovan celui care, după o alianță de 4 ani cu primarul Cristian Matei, în ultimele zile a început să îl atace cu minciuni și manipulări ieftine, că doar se apropie alegerile, „nu mai avem mamă, nu mai avem frate!”...

Adrian Nap îi răspunde, la aceeași postare: Îți mulțumesc pentru timpul petrecut alături de noi. Nu voi întra într-o polemica cu tine, pentru ca nu are nici un sens. Știi bine că problema ta nu eram eu, ci tu! Respectiv trecutul tău, care ar fi ieșit în spațiul public și care nu are nici o legătură cu mine. Îți urez succes în tot ce vei face în viitor! Dar să știi ca nu e suficient să etalezi niște valori, trebuie să le demonstrezi!”, a scris Nap, cu un text agramat, pe care i l-a corectat, mai apoi, un cititor. Comentariul reprezentantului băsescian pe tărâmuri turdene a provocat un răspuns imperativ al celui care a avut o carieră militară remarcabilă: „Te rog să-mi spui ceva despre trecutul meu!”

Desigur că Adrian Nap nu a mai continuat, ar prefera să se oprească totul aici, deși sunt slabe șanse. Adică ce să înțeleagă membrii PMP Turda? Că președintele lor are dosare cu ei, că le-a răscolit trecutul? Că adună informații neplăcute despre ei pentru a-i putea lovi atunci când își permit să „miște în front”, cum a făcut George Moldovan? Un om care a văzut fronturi adevărate, nu concursuri de mânuit ițe în stil balcanic, cum sunt bătăliile grețoase de pe frontul politic românesc, uneori chiar turdean.

Pentru că înregimentații politic care până mai ieri erau colegii de partid ai lui George Moldovan, tac, sperând să nu le fie scos trecutul la iveală, probabil, un fost camarad al acestuia pare să dea verdictul în această dispută tipică pentru politica noastră, de „gară mică”: „Adrian Nap, nu te cunosc si nici nu cred ca pierd ceva din aceasta cauza. Îl cunosc in schimb pe GEORGE MOLDOVAN destul de bine (am lucrat destui ani impreuna) ca sa pot spune ca nu ai cum sa-i aduci asemenea jigniri. Ce ai facut tu pentru ţara asta in comparatie cu el? Ce stii tu sa faci in afara de a ponegri si a incerca sa arunci cu noroi in oamenii integri?”  Probabil că această tărășenie să le fi adus aminte militarilor ce le-a făcut Băsescu...

Concluzie: nu totul e roz, pardon, azur... în PMP Turda. Acolo e bătaie mare pe locuri politice, pe posturi și funcții bine plătite care le sunt promise celor care sprijină acest partid, alte posturi, la API sau aiurea,  deja obținute în 2016 trebuie apărate. Dar suntem de acord cu George Moldovan care afirma în textul de mai sus: „Rămâi cu bine să-ți păstorești tot mai puținii adepți pe care-i ai pentru că nu vei avea cu ce sa-i răsplătești pentru tot ce fac ei pentru tine”.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh