29
Vi, Mar
17 New Articles

Categorii Articole

Grid List

CAA - Protejați contoarele împotriva înghețului!

Visit Turda

Înscrieri la baschet!

Dave-Wedding Studio

Alin Pop Photography

Înscrieri la BOX

box turda bordi

Video CAA

ȘI ALTELE

Grid List

Covid-19 și Vaccinare
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La nivelul a două unități sanitare aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj, respectiv Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, funcționează câte un centru de evaluare ambulatorie pentru persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „E important ca toți clujenii să știe că au unde să apeleze în situația în care constată că au COVID-19, urmând a fi evaluați și tratați gratuit. Mai mult decât atât, pentru a nu ajunge într-o situație critică, se recomandă solicitarea serviciilor în faza incipientă a bolii, această decizie putând face diferența între viață și moarte.”

Centrul de evaluare amenajat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, situat pe str. Iuliu Moldovan nr. 23, funcționează de luni până vineri, între orele 07.00 și 20.00, iar sâmbăta și duminica în intervalul orar 07.00 – 14.00. În cadrul  acestuia se efectuează cca. 80 de evaluări pe zi, iar pacienții sunt consultați, evaluați clinic și supuși unor analize de laborator și imagistică medicală. Programările se pot face accesând pagina web a unității sanitare – www.infectioasecluj.ro/spital/, secțiunea Programări on-line Centru evaluare COVID-19.

De asemenea, și la nivelul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, de pe str. Moților nr. 68, funcționează un centru de evaluare a copiilor infectați cu COVID-19. Acesta este funcțional de luni până vineri, între orele 08.00 și 11.00 și are o capacitate de evaluare de 9 persoane pe zi. Detalii referitoare la modalitățile de programare se pot obține accesând site-ul instituției medicale - www.spitcocluj.ro, secțiunea Centru de evaluare Covid.

Serviciile medicale acordate în centrele de evaluare ambulatorie pentru persoanele infectate cu SARS-CoV-2 sunt decontate de către casele de asigurări de sănătate. Persoanele care au COVID-19 se pot prezenta în aceste centre fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PC, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, când situația o impune, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat.

 

Biroul de presă

Pin It