28
Joi, Mar
20 New Articles

Categorii Articole

Grid List

CAA - Protejați contoarele împotriva înghețului!

Visit Turda

Înscrieri la baschet!

Dave-Wedding Studio

Alin Pop Photography

Înscrieri la BOX

box turda bordi

Video CAA

ȘI ALTELE

Grid List

Turdaleaks
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Un text din ciclul: Turda INFO vă ajută să votați în cunoștință de cauză!

 

Bun! I-am lăsat pe toți politicienii din Turda și Câmpia Turzii, aflați într-o teribilă goană după voturi care le vor aduce mulți bani în teșcherea, să își facă o campanie electorală așa cum și-o doresc. De acum însă, pentru perioada care a mai rămas din această campanie electorală, Turda INFO va încerca să limpezească pentru cititorii săi situația exactă din politica turdeană. Așa cum v-am obișnuit, prezentându-vă adevărul gol-goluț, fără brașoave și îmbrobodiri, fără manipulări și minciuni, cum fac în aceste zile majoritatea dintre cei implicați în procesul electoral.

Mai întâi trebuie să spunem că este o campanie în care s-au înscris nu mai puțin de 12 candidați, dintre care doi sunt independenți, restul de 10 având în spate partide mai mult sau mai puțin puternice. Îi puteți vedea aici: https://primariaturda.ro/uploads/Alegeri%20locale%202020/liste%20candidati/centralizator%20TURDA%20-%20candidaturi%20%20definitive%20PRIMAR.pdf

La Consiliul local, candidaturile sunt și mai multe, bineînțeles, dar și numărul independenților care își doresc un post de consilier local este mai mare, 6 dintre aceștia fiind independenți. Îi găsiți aici: https://primariaturda.ro/uploads/Alegeri%20locale%202020/liste%20candidati/centralizator%20TURDA%20-%20candidaturi%20%20definitive%20CL.pdf

 

Văd așchia din ochiul altora, dar nu văd bârna dintr-al lor

 

Conducerea P.S.D. Turda acuză atacuri în mediul online, ba chiar și un mesaj telefonic de amenințare: „Joi,10.09.2020 ,am depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda și la Biroul Electoral de Circumscripțierazvan ciortea cordos alexandru , deoarece în ultima perioadă eu și anumiți membrii ai P.S.D. Turda , suntem ținta unor atacuri , amenințări și denigrări în mediul online , menite să împiedice candidatura , unora dintre noi , la alegerile locale din 27.09.2020.
Nu vă ascund faptul că noi știm cine se află în spatele acestor conturi false și am adus și probe organelor de anchetă . Eu personal am primit și un mesaj de amenințare pe telefonul mobil de la persoana respectivă , persoană pe care eu o aveam în lista de contacte , mesaj care a fost prezentat organelor competente”,
a declarat pentru Refleqt Media, președintele PSD Răzvan Ciortea.

Însă ce nu spune Ciortea și nici conducerea clujeană a partidului, Alexandru Cordoș, este faptul că PSD a fost preluat atât la nivel județean cât și la nivel local într-un mod total nedemocratic de către ei. Ba chiar mai multe surse ale noastre dintre care una, din păcate, a plecat zilele trecute la Domnul, susțin că Răzvan Ciortea nu avea dreptul de a candida pentru funcția de președinte al Filialei PSD Turda, întrucât statutul acestui partid prevede condiția pentru candidații la funcții în organizația politică să fie membri ai acesteia cu o vechime de cel puțin 6 luni. Or, Ciortea a intrat în PSD când Liviu Alexa era în funcția din care a „detonat” acest partid, aducându-l la cel mai jos nivel din istorie (și istoria nu s-a terminat de scris încă, deci este loc de și mai rău sub conducerea lui Alexandru Cordoș, revenit în partid după 4 ani de derivă la PRU). Deci Ciortea este membru cel mult din luna  octombrie 2019, astfel că la momentul alegerii sale ca președinte PSD Turda, survenit în 20 decembrie 2019, când Ciortea ar fi putut avea cel mult două luni vechime în PSD.

 

Cordoș reintră în schemă

 

Asta dacă el a fost primit în PSD prin organizația clujeană, pentru că, susțin sursele noastre, în baza de date cu membrii PSD Turda, existentă la organizația județeană, Răzvan Ciortea nu apărea ca membru nici măcar în luna iunie 2020! Tot sursele noastre susțin că Răzvan Ciortea și-ar fi falsificat adeziunea la PSD, datând-o undeva prin luna iunie a anului 2019, altfel neavând dreptul să candideze la funcția de președinte al PSD Cluj. Dar cine să verifice aceste manevre nestatutare prin care a fost preluată filiala Turda a PSD? Alexandru Cordoș, actualul președinte interimar, numit, nu ales, de conducerea de la București (Răzvan Ciolacu et comp.) în locul lui Gheorghe Șimon care nu a reușit să lipească cioburile la care Alexa a redus PSD Cluj? Păi să vedem, cum apare Cordoș, fost senator PSD de Turda, pentru două mandate, în perioada 2008-2016? Cordoș părăsise PSD înaintea campaniei electorale pentru parlamentare din 2016 ca urmare a refuzului organizației județene a PSD de a-l numi candidat pentru un nou mandat de senator, pe listele social-democraților. Vă aduceți aminte problemele avute de Alexandru Cordoș cu DNA, în acea perioadă, și de condamnarea soției sale, ceea ce a erodat foarte mult imaginea politicianului din Câmpia Turzii. El a trecut în Partidul România Unită unde, ce să vezi, a fost ales președinte al filialei turdene PRU nimeni altul decât... Răzvan Ciortea.  De aceea, Cordoș, care știe cum a ajuns Ciortea președinte, pentru a „forța” o candidatură la Primăria Turda, tace și închide ochii.

Alexandru Cordoș apare din nou în PSD Turda (la Cluj apăruse deja în octombrie) ca membru al comitetului de conducere stabilit prin alegerile organizate sub oblăduirea președintelui județean PSD, Liviu Alexa (alt numit, neales, de această dată autoare fiind „megamind”-ul PSD) în decembrie 2019: Iată ce conducere prezenta Ciortea atunci:

Președinte: Răzvan Ciortea NESTATUTAR – lipsa vechime 6 luni

Președinte executiv: Mihai Mocanu NESTATUTAR – lipsa domiciliu Turda, nu este membru PSD Turda, ORGANIZAȚIA TURDA NU ARE POST DE DIRECTOR EXECUTIV

Secretar: Daniela Pasc

Vicepreședinți: Andrei Ioan Todea, Dorin Runcan, Alexandru Păcurar, Radu Panait – FOST CONSILIER LOCAL PNL CÂND ERA PRIMAR LIBERALUL ȘTEFĂNIE TUDOR, Florin Florescu, Daniel Teodor Farkas (reprezintă și Diaspora, în Italia), Patricia Ciocan (președinte organizația de tineret)

Președinte org. Pensionari: Vasile Boca

Președinte org. Femei: Monica Vancea

Membrii: Virgil Pop FOST DEPUTAT PNL CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE PT LUARE DE MITĂ, Alexandru Cordoș – NESTATUTAR, lipsă vechime 6 luni, nu este membru al PSD Turda, lipsă domiciliu Turda nu este membru PSD Turda, Alina Anghel – între timp a demisionat, cel mai probabil alăturându-se echipei PRO România Turda, alături de  Mircea IRIMIE

(NR-adnotările cu roșu ne aparțin)

 

Deontologic, l-am întrebat pe Ciortea

 

Pentru a nu exista dubii asupra reprezentativității și corectitudinii candidaturii lui Răzvan Ciortea pentru primăria și consiliul local de la Turda, l-am rugat să ne răspundă la trei întrebări: 1. Când s-a înscris in PSD? 2. Dacă s-a înscris în PSD Turda sau Cluj-Napoca? 3.Cine era președintele care i-a fost aprobată adeziunea?

Nu am primit niciun răspuns la întrebări, ceea ce este un răspuns în sine!

 

Cordoș, mare caracter, își atacă vechii camarazi, cărora le datorează două mandate de senator și o pensie specială!

 

Între timp, liderul județean al PSD Cluj, Alexandru Cordoș, uită că datorează două mandate de senator, de pe urma cărora beneficiază de pensie specială, foștilor săi colegi din PSD Turda și din comunele clujene. Astfel că, mare caracter, Cordoș solicită prefectului clujean să emită un ordinului de încetare de drept a mandatului de primar, înainte de termen, prin pierderea calității de membru PSD ca urmare a înscrierii în alt partid politic și a depunerii candidaturii pentru funcția de primar din partea acelui partid politic, pentru 13 aleși în funcția de primar. Printre aceștia, Făgădar Nicolae (Com. Aiton) și Fărgaciu Călin-Stelian (Com. Săndulești), foștii săi camarazi. Cordoș a făcut același lucru și pentru a-l lovi pe consilierul județean Alin Popovici, alt vechi coleg de partid care a făcut două campanii pentru Alexandru Cordoș. Ba mai mult, conform Monitorul de Cluj, Cordoș a vorbit despre o acțiune similară împotriva unor consilieri locali: „Demersul se înscrie în aceeași linie cu solicitarea de constatare a încetării mandatelor primarilor, din partea prefectului. Am cerut și vom cere acest lucru pentru mai multe persoane, mai mulți consilieri locali aflați în această situație, la solicitarea organizațiilor locale. Acestea mi-au solicitat să transmit prefectului datele respective și să cer încetarea mandatelor. Unele dintre sesizări le-am depus deja și altele urmează să fie depuse. Vorbim despre persoane care au intrat pe listele Partidului Social Democrat și care astăzi practic votează în această calitate, nemaiavând mandatul organizației respective de a mai vota într-un anumit mod sau de a susține sau nu anumite proiecte”, a declarat Cordoș, pentru Monitorul de Cluj. Este vorba despre consilieri locali din Turda, Dej și din 10 comune clujene, mai precizează colegii de la Cluj.

Asta este mulțumirea pe care Alexandru Cordoș o aduce foștilor colegi din PSD Turda, după ce aceștia au muncit pentru el, atrăgându-i două mandate de senator. Ca să nu mai pomenim că în momentul în care Alexa anunța cu emfază excluderea primarului turdean Cristian Matei din PSD și îi terfelea acestuia familia, îl anunța pe Alexandru Cordoș ca președinte interimar al PSD Turda.

Cât despre modul în care cei care acum conduc PSD Turda și candidează sub sigla celor trei trandafiri la Turda... nici o vorbuliță.

Ceea ce ne face să ne amintim că, prin 2016, îl întrebam pe Cordoș dacă este mafiot, altfel nu îmi explicam de ce nu a votat transparent pentru retragerea imunității lui Gabriel Oprea, fostul vicepremier cu grad de general și făptuitor a nenumărate abuzuri (citește aici: Sunteți mafioți, domnilor senatori?). Și ne face să nu considerăm coincidență momentul revenirii lui Cordoș în PSD, cam în aceeași perioadă cu revenirea lui Gabriel Oprea în acest partid, ambele „evenimente” survenind toamna trecută.

 Citește și: Comunicat ARD Cluj: Alexandru Cordoş, candidatul penal

 

O primă concluzie legată de PSD Turda - Câmpia Turzii - Cluj

 

Ca o concluzie, nu se întrevede o perioadă prea bună pentru PSD Cluj, sub conducerea lui Alexandru Cordoș, mai ales că alegătorii clujeni, cei turdeni în mod special, nu au uitat nici celelalte probleme avut de politicianul care și-a uitat camarazii cu DNA. Le-am consemnat și pe acelea, la vremea lor: Senatorul Alexandru Cordoș la al treilea dosar la DNA: trafic de influență. Astfel că există toate premisele ca PSD să înregistreze la Turda, Câmpia Turzii și în întreg județul Cluj, cel mai rușinos rezultat electoral din istoria acestui partid. Mai ales că Răzvan Ciortea este un candidat de primar impus de Liviu Alexa, cel care l-a alungat pe primarul Cristian Matei, făcându-l, practic, cadou PNL.

---------------------------------

Foto preluată de pe pagina de Facebook a PSD Câmpia Turzii

--------------------------------

Citește și: 

Vechi membri PSD Turda părăsesc partidul, nemulțumiți de impunerea lui Răzvan Ciortea în funcția de președinte

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh